Vakantiehuis huren

Belvilla

Ook al zo’n goude oude: Belvilla bestaat sinds 1980 en heeft maar liefst 27.000 vakantiehuizen in 21 landen. Voornamelijk in Europa, maar er zijn ook opties op bijvoorbeeld Curaçao en Bonaire. De vakantiehuizen van Belvilla liggen op een plaats waar altijd iets (in de buurt) te beleven is. Aan de kust, in de bergen of in een stad. Alle accommodaties worden vooraf gecheckt en de klantenservice is 24/7 bereikbaar. Ook Belvilla is aangesloten bij de ANVR, SGR en Thuiswinkel Waarborg, waardoor je ook hier veilig boekt.

⇒ www.belvilla.nl


Interhome

Het Zwitserse Interhome bestaat al sinds 1965 en heeft haar voetsporen dus al een tijdje verdiend. De website biedt ruim 40.000 vakantiehuizen in 32 landen, en heeft alleen maar particuliere vakantiewoningen in haar portfolio. En wist je dat je hier zelfs accommodaties vindt met een capaciteit voor maar liefst 45 mensen? De organisatie controleert regelmatig de kwaliteit van de accommodaties en is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Zo heb je alle zekerheid die je je maar kan wensen. Ook handig: in populaire vakantiebestemmingen zitten lokale servicekantoor, waar je de sleutels kan ophalen en eventuele extra informatie kan krijgen over je vakantiehuis.

⇒ www.interhome.nl


Micazu

Micazu onderscheidt zich van de rest door alleen maar vakantiehuizen van Nederlandse eigenaren aan te bieden, waar ook ter wereld. Allemaal particulier, dus wees niet bang dat je ineens op een verkapt bungalowpark eindigt. Zie Micazu als een soort Marktplaats: Micazu fungeert in dit geval alleen als tussenpartij die huurders en verhuurders met elkaar in contact brengt. Je boekt direct bij de Nederlandse eigenaar en stemt met hem of haar de manier van betalen af. Hierdoor zijn ze niet aangesloten bij bijvoorbeeld de ANVR of SGR. Wel controleren ze iedere advertentie voordat deze online gaat en zijn er veel reviews te vinden. De 8.500 vakantiehuizen zijn in ruim 60 landen te vinden, grote kans dat er wel iets voor je bij zit. b&b kopen franlrijk

⇒ www.micazu.nl


Eliza was here

Eliza was here is een klein beetje een vreemde eend in de bijt. Maar dan wel een goede, en behoort ook zeker thuis in het rijtje van betrouwbare websites om vakantiehuizen te huren. Het grote verschil met bovenstaande opties, is dat Eliza was here altijd pakketten aanbiedt: je boekt vlucht, verblijf én huurauto in één. De bestemmingen liggen dus wat verder weg. Momenteel worden Cyprus, Griekenland, Italië, Spanje, Portugal en Malta aangeboden. Nog meer redenen om hier te boeken: je belandt altijd op onontdekte vakantieadresjes, ver weg van de drukte. Geen grote appartementencomplexen, maar unieke vakantiehuizen op plekken waar je wordt omringd door locals. Goed om te weten: alle accommodaties worden een keer per jaar bezocht.

⇒ www.elizawashere.nl


HomeAway

Ook bij HomeAway boek je vakantiehuizen overal ter wereld. Zo sliep ik een tijdje terug in een prachtige trullo in de middle of nowhere van Puglia, Italië. Een ongekende ervaring die ik echt niet had gehad als ik in een normaal hotel had geslapen. Klein nadeel ten opzichte van Airbnb: het kan hier zomaar gebeuren dat er niet op je aanvraag wordt gereageerd. Neem dus uitgebreid te tijd om dat pareltje te vinden.

Disclaimer: de laatste tijd verschijnen er steeds meer slechte recensies over HomeAway. Blijkbaar worden verhuurders niet goed (genoeg) gecontroleerd door HomeAway, waardoor mensen soms een kat in de zak blijken te huren. Toch zijn er nog steeds duizenden vakantiehuizen op de website te vinden die wél betrouwbaar zijn. Zorg daarom dat je altijd goed naar de recensies kijkt die eerder gegeven zijn: hoeveel zijn het er (veel of weinig)? Hoe lang staat het vakantiehuis al op de website (pas net of al jaren)? Wat zijn de meningen (positief of negatief)? Hoe meer positieve recensies en hoe langer de accommodatie al online staat, des te groter de kans dat deze betrouwbaar is. Twijfel je? Boek dan nooit!

⇒ www.homeaway.nl

vakantiehuis frankrijk